Ah hallå. Då var vi tillbaka. Äntligen. Vi har ju haft ett låååååååångt uppehåll sedan vår säsongssumering. Mycket har hänt sen dess. Martinez har avgått, podden har vart påväg att dö ut, podden har återuppstått och podden har fått en statistik ansvarig i Alexander Axelsson. Vi letar fortfarande efter en till röst som kan vara med och stötta upp nu när Martinez inte är med längre. Men som det ser ut nu så kommer panelen enbart bestå av Anton Svensson & Henrik Widlund. Därmed kommer det finnas mer yta till gäster, och det är ju alltid uppskattat. Det återstår att se. Men nu kommer här lite klara övergångar, lite rykten och en första tippning av serien. Mycket svårt såhär i Juli, men det är alltid kul. 
 
1) Rosendals IK
Klara in:
Klara ut: Viktor Bengtsson (Mantorp), Jesper Johansson (Hammarby), Jonathan Wikman (Warta), Carl Lindqvist (Warta), Erik Danielsson (Warta). 
Rykten in:
Rykten ut: 
 
Kommentar:
Tycker ändå de får ses som favorit efter förra årets fantastiska säsong. Trion Al-khafadji, Ahlstrand och Jöhnsson finns kvar i klubben, och tar de inte plats i A-laget spelar de ju här. Spännande m6a i Melker Norrberg som förmodligen skriver A-lags kontrakt med RIK som första års junior. 
 
2) Backa HK
Klara in: Daniel Ahlqvist (Kärra), Filip Klint (Kärra), Martin Carlsson (tränare). 
Klara ut: Erik Hertz (slutar), Jonas Åberg (slutar), Fredrik Simonsson (tränare).  
Rykten in: Andreas Jyborn. 
Rykten ut: Peter Kurzwelly (slutar), Pierre Johansson (slutar). 
 
Kommentar:
Backa har visat sig riktigt starka under två säsonger nu sedan de tog steget upp i tvåan. Skall detta bli säsongen då man tar nästa kliv? Jag tror nästan det. Har plockat in Martin "Preben" Carlsson på bänken och värvat två riktigt fina gubbar i Ahlqvist och Klint. Ett frågetecken blir målvaktsspelet. Kommer de klara av att ta några steg till i utvecklingen? Det tror jag krävs. 
 
 
3) HK Brukspôjkera
Klara in:
Klara ut: Karl Emanuelsson, Anton Emanuelsson, Mikael Gerlström, Affi Chu. 
Rykten in: Mikael Blom (Kristinehamn), Emil Karlsson (Örebro).
Rykten ut:
 
Kommentar:
Bruks kommer att slås ihop med Hammarö. I och med det kommer man få fler spelare och mer bredd. Det behövs om man ser på hur de spelade förra året. Tunga tapp i Gerlström och bröderna Emanuelsson. Oerhört starka hemma så får de bara några fler vinster på bortaplan denna säsong så bör de kunna ta en direkt kvalplats. 
 
4) IK Baltichov
Klara in: Albin Malmberg (S-hof). 
Klara ut: Emil Karlsson (slutar), Sebastian Martinez (Sörhaga).
Rykten in:
Rykten ut: Christian Andersson, Erik Lissmatz (Kiel). 
 
Kommentar:
Två oerhört tunga tapp i Karlsson och Martinez, men det finns fortfarande kvalité i truppen. IKB vann endast 1 av 6 matcher då Martinez var skadad under förra året och det är någon man måste göra något åt nu denna säsong om det skall bli en lyckad sådan. 
 
5) HP Skövde
Klara in: Jimmy Otter (Tibro), Daniel Söderqvist (Cyrus), Fredrik Ljungqvist (tränare).
Klara ut: Erik Alverus (IFK Skövde). 
Rykten in: Daniel Hansson (Skara), Peter Dahlin (Skara), Vasilij Lundberg (Hallby), Pär Nystedt (Country), Mikael Wester. 
Rykten ut: 
 
Kommentar:
HP Skövde har gjort två riktigt fina nyförvärv i Otter och Söderqvist. Otter kommer även vara spelande tränare och han har höga förväntningar på sitt lag. Han har nämligen "lovat" på twitter att hans lag kommer ta minst en kvalplats denna säsong. Dock tror jag att de behövs någon spelare till för att nå kvalplats, men får man in någon med hög kvalitet till, så kommer man nog vara med i toppen på riktigt. 
 
6) Sörhaga HK
Klara in: Sebastian Martinez (Baltichov), Albin Molander (Alingsås)
Klara ut: Ola Johansson, Jonathan Svensson, Jimmie Johansson.
Rykten in: Ludvid Rönnberg (Alingsås)
Rykten ut:
 
Kommentar:
Detta är en stor gåta. Har gått genom div4 och div3 helt utan problem och kommer nu för första gången i klubbens historia möta på ordentligt motstånd. Frågan är hur högt upp de kan komma? Målet från föreningen är div1 innan 2020, och det låter rimligt. Tror de är lite för tunna på 9 i år för att ta klivet upp direkt. Men med stjärnspelare som Alexander Axelsson i kassen och den potentiella skytteligavinnare Victor Carlsson på kanten kan det bära långt även i år. 
 
7) Fjärås HK
Klara in: 
Klara ut: Rasmus Berntsson (Warta), Viktor Wildar (Warta). 
Rykten in:
Rykten ut:
 
Kommentar:
Aranäs visade förra året att man inte var rädda att låta spelare spela i Fjärås. Till och med A-lagets viktigaste kuggar (Daniel Bergqvist & Jesper Gustavsson) var nere och spelade några matcher. Detta året är A-truppen bredare vilket innebär att de kommer finnas fler platser till Fjärås. Sen har många som var med i Fjärås under förra säsongen fått A-kontrakt vilket innebär bra träning. Oklart lag... Kan bli en outsider. 
 
8) HK Hök
Klara in:
Klara ut:
Rykten in:
Rykten ut:
 
Kommentar:
Ett stabilt seniorlag som under många säsonger skördade stora framgångar i toppen av div3 göteborg. När man väl tog steget upp till div2 via kvalseger mot Borås så hamnade man i den södra 2an. Väl där blev det en placering på sjunde plats, och jag tror att det blir något liknande här. Bör inte blanda sig i bottenstriden. Lägg namnet Robin Eriksson på näthinnan, honom kommer ni nog höra mycket om under säsong. 
 
 
9) GIK Wasaiterna
Klara in: Albin Nygren (Torslanda), Michael Shirafkan, (Torslanda), Almir Suljevic (Önnered), Oskar Kahlman (Kärra), Max Lammer (Kärra), Hampus Hoglund (Kärra).
Klara ut:
Rykten in: Markus Larsson. 
Rykten ut:
 
Kommentar:
Wassarna gör comeback i 2an efter två säsonger i div3. Frågan är vad dom skall hitta på i år då? Vi får väl se. Tycker ändå de har ett lag som skulle kunna hålla sig kvar i tvåan, men likt de flesta nykomlingar så kommer de få de tufft. De har en riktigt fin m9a i Erik Tieu som vi lärde känna ordentligt för två år sedan i Kärra. Spelade då i ett väl fungerande Kärra och dominerade spelmässigt de flesta matcher. Frågan är om om Wassarna kommer få ut max av honom nu när de inte finns lika bra spelare runt omkring? Samarbetet med m6orna Suljevic/Holmqvist Utkovic blir viktigt.
 
 
10) HK Skövde
Klara in: 
Klara ut: Andreas Karlsson, Max Skog (Country), Mattias Obermüller (Country), Anton Olsson Wennberg, Dennis Andersson. 
Rykten in:
Rykten ut:
 
Kommentar:
HK har under senare år hängt kvar i serien med minsta möjliga marginal. De har haft svårt att få igång spelet och de har tyckts underprestera jämnfört med de matrialet de har haft. Tvärt emot Aranäs så har IFK Skövde en tunnare trupp i år och några från HK har flyttats upp. Tror inte vi lär se av Järlfors i div2 allt för ofta tex... Skall bli kul att se vad den hypade talangen Jack Thurin kan göra för väsen av sig.
 
11) Halmstad HF
Klara in:
Klara ut: Daniel Buskas (IFK Karlskrona).
Rykten in:
Rykten ut:
 
Kommentar:
Har tappat Buskas som var Halmstads bästa spelare förra året. Det är kaos i Drott och många som spelade div2 södra förra året kommer nog vara med i den allsvenska truppen. Ingen aning om hur Drotts 98/99 står sig i div2 sammanhang men får chansa med att tippa Halmstad dåligt helt enkelt. 
 
12) HP Tibro 
Klara in:
Klara ut: Jimmy Otter (HP Skövde), Magnus Påhlsson. 
Rykten in:
Rykten ut:
 
Kommentar:
Kan tyvärr inte göra annat än att sätta detta gäng sist. Tappat sin viktigaste spelare ifrån förra året (Otter) och de kommer nog få svårt att fylla hans skor. Slog ett sönderkört Skara i kvalet upp förra året, men den formen Skara visade upp under andra halvan av säsongen gjorde ju ingen rädd direkt. Tibro borde vara mycket nöjda om de klarar att ta en placering ovanför de två sista.