Det var en sån här dag som alla bitar föll på plats. En dag som alla med ikb hjärtan kan vara riktigt stolta över. En dag som helt enkelt var helt fantastisk. En bra start, och ett ännu bättre avslut. Nu hoppas vi att våra hjältar håller formen uppe och kommer minst lika taggade till nästa match. 
 
IK BALTICHOV 31-23 HP ALINGSÅS
 
Laddningen från start kändes bra. IKB och HP följdes åt ibörjan och känslan på läktarn var lite blandad. Många, iklusive mig själv, trodde att denna träningsmatch skulle bli meningslös då de trodde HP skulle helt enkelt köra över IKB. Det blev inte riktigt som vi trodde. HP kom till spel med det lag som skall kvala till div 1. Undantaget var målvakten Alexander Axelsson, som saknades pga oklar anledning. Det ryktas ju att denna spelare är påväg till IKB, och det sägs vara anledningen. Han var helt enkelt inte mogen för att spela mot sin nya klubb. 
 
Matchen gick vidare och man väntade bara på att HP skulle rycka ifrån. IKBs gubbar ville dock annat. Henrik Widlund gjorde bland de bästa matcher han någonsin gjort. Riktigt riktgt bra. Åt upp allt och alla. Dock så är jag lite besviken på honom. IKB rykte ifrån i slutet av första halvlek. Man fick mycket vunnet när Felix Claar klev ut skadad i slutet av den första halvleken, men även om Felix hade varit hel hela matchen så tror jag nog att IKB hade gått vinnande ur striden. Det finns så många som man kan nämna idag. Henrik Widlund är redan nämnd, Mattias Liifw och Alex Nielsen slog genom plåt i mittförsvaret. Johan Olausson var mycket fin. Känns som att han har hittat en ny specialare, ett löst underarmskott från utsida två. Helst skall bollen studsa 7 innan den fint slinker in i bortre. Niklas Josefsson såg hur het som helst ut ikväll och hans samarbete med Emil Karlsson börjar sitta. Johan Wennerbeck kommer in och gör det riktigt bra. Idag använder han inte bara sitt tunga skott, utan han lurar flera gånger upp hela förvaret. 
 
Med denna matchen i ryggen tror jag IKB har stor chans mot Fjärås. HP skall som sagt kvala upp mot 1an, och att de vinner en sån här match skall inte finnas på kartan. OAVSETT om det är en träningsmatch. Denna match var ett riktigt bottennapp för HP men man skall inte ta bort att det var IKB som gjorde dom riktigt dåliga. HP brukar stå för ett spel som innebär mycket kämpa, mycket hjärta och massor av kraft när de väl bestämmer sig för att gå för det. Att IKBs försvar stog upp såpass bra mot ett väldigt bra div 2 lag lovar gott. 
 
Med detta sagt går jag och lägger mig. Om det är någon som kan någon bra ramsa som vi i Blue-white army kan sjunga på kvalet är det bara att höra av sig till mig. Helst på facebook. 
 
Nästa vecka skall förbohallen fyllas. För då skall vi vinna mot Fjärås och ta första steget mot div 2. Se till att vara på plats för detta är verkligen inget man vill missa. 
 
En sista grej, Anton Blidbergs målgest idag. MUMMA, säger jag bara. Hoppas på en ännu bättre i kvalet.