Säsongen 13/14 börjar gå mot sitt slut. Många lag har redan börjat kolla på möjliga nyförvärv inför nästa säsong då de vill ha truppen klar så snabbt som möjligt. Där inkluderas även IK Baltichov. Jag tänker här och nu ge er ett antal rykten på spelare som är påväg in, men även några som kan komma att lämna.
 

Vi kan börja med att säga såhär. Utan mig så hade aldrig Emil Karlsson, Emil Svendsen och Sebastian Jacobsson anlänt till IKB under januari månad. Tre mycket bra spelare som gjort skillnad sen dom kom in. Eftersom jag ligger bakom dessa värvningar kan jag nu titulera mig som inofficiell sportschef i IKB.
 
Klara in: 
*Patrik Pålsson 1993, M9, Heid.
Har tränat med laget nu i två veckor med fokus på nästa säsong. Såg riktigt bra ut på träningnen igår och är en avig spelare där nästan vad som helst kan hända.
 
*Niklas Josefsson 1992, V9, Uppehåll
Vet att man egentligen inte kan räkna detta som ett klart nyförvärv. Men eftersom Josefsson svek laget mitt under säsong så tror jag inte att han kommer att ta någon plats i truppen denna säsong. Men om han tränar på bra och hittar motivationen igen så vet vi att denna killen kommer ha en stor roll nästa säsong.
 
Klara ut: -
 
Rykten in:
*Alexander Axelsson 1990, MV, Alingsås HK
"Sherman" som han kallas, har vaktat målburen i HP Alingsås i flera år. Har ett utgående kontrakt som inte kommer förlängas och blir därmed tillgänglig. Ryktas om att det antingen blir IKB, Vårgårda eller ett nystarat lag i Alingsås.
 
*Viktor Larsson 1994, MV, IK Sävehof
En lång målvakt som känner sig lite besviken på sin situation i Sävehof och har öppnat för en flytt. 
 
*Nils Nilsson 1995, MV, Alingsås HK
Även han en målvakt från Alingsås. Vet inte vad som kommer hända kommande säsong utan väntar på ett samtal med Alingsås sportschef. Efter det samtalet vet vi mer.
 
*Anton Svensson 1993, M9, Alingsås HK
Ryktet har gått att han ska till IKB kommande säsong nästan i ett år nu. Och när beskedet kom från Alingsås att de inte ville förlänga kontraktet så kändes ryktet ännu starkare. Det sägs att han har tröttnat på att stå nere på kanten, där vi sett honom under de senaste åren. Men nu i HP Alingsås har han det senaste spelat på 9meter och visat att han håller minst div2 klass som 9a.
 
*Axel Magnusson 1995, V9, Alingsås HK
En riktig bjässe både framåt och bakåt. Alltid varit bra bakåt och har nu på senare år även utvecklat sitt offensiva spel. Det är samma här som med Nils Nilsson. Väntar på besked från Alingsås HK.
 
*Tobias Nilsson 1994, M9/V6, Free Agent
Slutade spela handboll för ca ett halvår sedan. Har nu fått tillbaka suget. En snabb spelare som kan användas överallt på planen.
 
*William Karlsson 1994, H9, Torsby IF
Ryktas om att denne vänsterhänte spelare skall flytta ner till göteborgs området och söker därför ny klubbadress.
 
*Hannes Rybo Jovik 1993, M9, HK Varberg
Enligt rätt säkra källor kommer han inte förlänga kontraktet med Varberg och att återvända till moderklubben borde vara lockande. Vet dock att han vill spela högre upp men han har inte stängt dörren helt.
 
*Alex Erixon 1993, H9, HK Varberg
Även denna spelare har utgående kontrakt med Varberg som förmodligen inte kommer förlängas. Om han väljer att inte fortsätta sin satsning på handbollen så finns det bara ett alternativ: IK Baltichov.
 
*Sebastian Wiik 1993, M9, Önnereds HK
Har inget kontrakt med Önnered men har varit med och tränat med a-laget under en period nu. Väntar på ett kontraktsförslag och kommer ta ett beslut efter det.
 
*Jimmy Svensson, Tränare
Tränat ikbs väldigt framgångsrika 93or i många år. Efter att ha fokuserat mer på fisket på senare tid har han nu börjat träna ikbs A-flickor. Vad jag hört värmer han upp med A-flickorna för att sedan börja träna A-laget.
 
*Jonas Olsson, Tränare
En meriterad tränare som nu tränar seriekollegan Stenungsunds HK. Om man läste min text om Jonas inför matchen senast så sa han att han aldrig fått någon förfrågan att träna ikb. Men om han skulle få en förfrågan så tror jag han hade tackat ja. 
 
*Max Ericson, Matrialare 
En bra matrialare behöver alla lag. Max Ericson har fyllt ett ex antal vattenflaskor i sitt liv och att få tillgång till denna kille hade nästan varit för bra för att vara sant. Ett avancemang till div 2 och en matrialare behövs.
 
Rykten ut:
Henrik Widlund 1993, MV
Vad vi har läst i media har ikbs förstamålvakt öppnat för en eventuell flytt om laget inte går upp i div 2. Div 3 är för enkel för honom och det har ryktats om att han behöver en ny utmaning. Dock endast om laget är kvar i div 3.
 
Sebastian Martinez 1989, V6
Enligt honom själv alldeles för bra för div 3. Leder den interna skytteligan. Rykten på stan säger att han är riktigt trött på div 3 och skulle laget stanna kvar i div 3 kan vi nog räkna med att han försvinner. 
 
Emil Karlsson 1994, M9
Dealen med ikb har hela tiden varit att han ska spela säsongen ut. Kommer det ett bättre lag med ett erbjudande och han är rökt. Det är nästan samma här, stannar de kvar i div 3 tror jag han är förlorad.
 
Emil Svendsen 1994, V6/M9
Han och ankan har gått hand i hand hela livet. Började i Sävehof, gick sedan vidare till RIK. Slutade samtidigt, provtränade med Varberg, och har nu hamnat i ikb. Försvinner någon av dessa så är nog risken väldigt hög att den andre följer med.
 
Erik Lissmatz 1994, H9
Sägs ha tröttnat på sin situation i laget. Har nästintill 100% träningsnärvaro men har aldrig fått chansen i a-laget trots att han pumpat in mål i b-laget och juniorlaget. 
 
Anton Blidberg 1995, M6
Efter sin succe i JSM har det varit ett antal lag och rykt i denna bjässe. Har öppnat för att han vill spela div 2 och kommer det ett tillräckligt bra bud så kan det bli så att han sticker. 
 
Detta var som sagt en snabb koll på silly season. Och ni alla vet att det allt som oftast är tomma rykten på sillyseason. Men det är väldigt roligt att diskutera och sen i efterhand kan vi se om något av det här stämde.