Comeback igår, ny blogg idag. Idag tänkte jag att jag skulle ge mig på en liten rolig tippning av vår serie. Som ni alla vet, gjorde jag även en sådan förra året, ungefär vid den här tidpunkten. Det ena ledde till det andra och man kan säga att detta inlägg som skrevs förra året blev starten för bloggen/poddens stora succe under fjol året. Med detta sagt så vill jag bara be om ursäkt. Förlåt. Ta detta med en nypa salt. Dock, så är de alltid gött att dra upp snacket om serien så tidigt som möjligt. Hör gärna av er på Twitter eller i våran facebook grupp ifall ni inte håller med om något eller om något är fel. Vi hörs. 

1. Kungälvs HK 
Efter värvningarna av Heid-gubbarna gick Kungälv som tåget. Nu har man skrivit kontrakt med 2 av 3 utav de lirarna och jag tror man blir livsfarliga. I en något klenare serie detta året tycker jag att man får se Kungälv som en av storfavoriterna. 
 
2. Rosendals IK 
Trean från ifjol har blivit ett år äldre. 97 kullen i RIK sägs vara mycket lovande och även de får anses som en toppkandidat. Förra året var de lite utav en underdog och slog ur underläge, nu skall de leverera i match efter match. Pallar de pressen? 
 
3. IK Baltichov 
Likt Kungälv gick även Baltichov starkt under våren och var endast 3 mål ifrån att gå upp i division 1. Nu har man fått känna på div2 under en säsong och behåller i stort sett hela truppen. Bör kunna nå en bättre placering kommande säsong om man är med från start. 
 
4. Backa HK 
Förra årets favorit blir en joker i år. Som vanligt med sharks så ser spelartruppen bra ut, om alla gubbar är på plats och tillgängliga. Vi får se hur det blir med en sån spelare som Peter Kurzwelly. Spelar han under hela säsongen kommer Backa bli att räkna med. 
 
5. Fjärås HK 
När Aranäs nu tar klivet upp i elitserien så bör det innebära att man förstärker A-lagstruppen. Det kan innebära att vissa som står precis på gränsen får mestadels spela i B-laget, Fjärås. Fin 96/97 kull som lär spela här. 
 
6. IK Cyrus 
Cyrus kom 5a i div2 södra förra säsongen och då den brukar vara svagare än div2 västra så borde man kanske fundera på om de skall komma längre ner här? Men jag har svårt att se Cyrus komma efter lag som Skara, Guldkroken och Borås. 
 
7. HP Skövde 90 
Efter förra årets fiasko kommer nog HP Skövde tappa trion Elf, Johansson och Järlström. Osäkert också ifall skyttekungen Järlfors stannar. Men kan de spela ihop ett gött spel utan dessa spelare så kan det ändå gå helt okej. 
 
8. Skara HK 
En liten darkhorse i denna serie. Rätt dålig koll från min sida, men vet att några gamla Alingsås juniorer finns där och någon ytterligare är påväg. Så jag skulle inte bli förvånad om de etablerar sig här i div2 nu. 
 
9. HK Skövde 
Även om laget inför säsongen inte ser så speciellt spännande ut så vet man att de kommer plocka sina poäng. Ingen koll på hur deras 97/98 kull ser ut, men Skövde är ett av få lag som verkligen tar ner spelare när de behövs. Alltid i botten, men ramlar aldrig ur.  
 
10. Borås HK 84 
Har tappat den ena brodern Sparredal till Anderstorp. Frågan är om den andre stannar kvar? Klart är att Niklas Johansson stannar och det är ett stort plus. Man är starka hemma och där kommer man ta sina poäng nästan oavsett vilken trupp man har på pappret. Man får hoppas att de kan ordna upp sitt knackiga bortaspel. 
 
11. HK Guldkroken Hjo 
Efter tappet av Daniel Söderqvist så såg laget väldigt blekt ut. Nu är han borta under hösten igen, men kanske kommer sen under våren. Frågetecken även för bröderna Löfqvist, som ryktas missa inledningen av serien. Kroken kommer få det tungt. 
 
12. HK Brukspöjkera 
Visst, de kommer plocka vissa poäng på hemmaplan. Säkert borta med. Men det blir väl som vanligt bara ett år i div2 för värmlandslagen som kommer upp. Har för dålig koll för att säga mer, men de kommer troligtvis befinna sig och kriga i botten under hela seriens gång.