1. IK Baltichov 
Varför tippar jag IKB som vinnare av serien trots att man tappat Niklas Josefsson? Anledningen stavas att man slår lite ur underläge då Kungälv ses som extrema favoriter.  Man har trots förlusten av josefsson, 5-6  niometare av bra div2 klass kryddat med Anton Svensson som är en väldigt kompetent tvåvägsspelare.  Om IKB kan hålla en jämnare nivå tror jag att man kan plocka många poäng som man missade förra året, vilket kommer sätta press på övriga lag. Man tenderar att överskatta spelare som man ofta tränar med och vi får se om detta är fallet när det gäller mitt tipp av IKB som seriesegrare.
 
Nyckelspelare: Anton Svensson
 

2. Kungälvs HK
Kungälv kommer vara med i toppen med flertalet intressanta värvningar under förra säsongen.  Man har visat att man har seriens kanske bästa försvarsspel med många välväxta grabbar som jobbar för varandra.  På 9m har man ett par spelare som har längden och skottarmen för att generera flera av de enkla mål man behöver i div2 när spelet inte stämmer. Med Rasmus Nilsson på V6 har man många enkla kontringsmål som man får efter bra försvarsspel och räddningar av nyförvärvet i målet i slutet av förra säsongen David Larsson. Ett litet frågetecken är Andreas Skoglund, kommer han växa eller ger han ansvaret till Daniel Gustavsson?
 
Nyckelspelare: Andreas Skoglund
 
3. Rosendals IK
Rosendal kommer sluta trea i serien av den anledningen att man har tillräckligt med kvalitet för att klara av en topp 3 position. Ett litet frågetecken kring hur många spelare över 97 som kommer vara med i matcherna. Man hoppas mycket på sin H9 Adam Jöhnsson som man gärna ser tar ett stort kliv denna säsong. Visade förra säsongen att han klarar både kraftfulla genombrott på utsida2 och ett fint placerat skott från 9m. Välutbildade spelare som orkar springa. minus kan vara att man ibland är något oengagerade på bortaplan.
 
Nyckelspelare: Viktor Ahlstrand

4. Backa HK
Backa kommer vara med i toppen. Man har ett stabilt lag och kan komma över 4e positionen med om man får till det. Man tappar lite vilja i Andreas Jyborn, kan hans bror fylla skorna? Förövrigt har vi den eviga följetången med Peter Kurswelly. Kommer han spela mer än 75 % av matcherna blir det topp 4 för backa med chans på mer om gubbar som Erik Hertz fortsätter att ta ansvar gällande träning och mål, vilket man inte kan vara säker på.
 
Nyckelspelare: Peter Kurzwelly
 
5. HK Skövde
Min överraskning är HK Skövde. Tror de fått den tid de behöver för att växa in i div2. Frågan man kan ställa sig är hur mycket spelare som Max Skog och Jesper Järlfors får spela i div2. IFK Skövde är bra på att släppa fram de yngre, men samtidigt tror jag de kommer bli speltid i div2 med för många av de som var med förra året och det räcker en bit i årets upplaga av div2. Egentligen handlar allt om man får släppa ner några kvalitetsspelare, för 98kullen räcker inte till för att bära laget till en 5e plats.
 
Nyckelspelare: Max Skog
 
6. Fjärås HK
Ett lag som kommer se till att man inte hamnar i botten. Släpper visserligen fram många unga spelare i A-laget vilket kan innebära att det blir ett väldigt ungt lag i div2. Tror dock att de kan prestera bra som uppstickare och visade fina kvaliteer i div 3 förra året. Ge en sommar till många av spelarna och man förstår att det kommer bli en del lag som får det tufft mot Fjärås.
 
Nyckelspelare: Kevin Rosen
 
7. IK Cyrus 
Cyrus är ett stabilt div2 gäng som anländer söder ifrån inför årets upplaga av div2. Man kommer hamna i mitten då man av de som kan analysera inte har spetsen för att nå en topp position. Kan bankeryd trion tillföra det som krävs i form av kvalitet eller faller man kort? Det som talar för Cyrus är att man har div2 rutinen och fysiken som krävs för att prestera. Det kommer bli en hel del jobbiga bortamatcher för lagen i div2 när man ställs mot Cyrus.
 
Nyckelspelare: Martin Thorén
 
8. Borås HK 84
Borås kommer sluta på 8e plats. Man må ha förlorat spelare, men man har tillräckligt med kvalitet och glöd för att ta denna extra chans man fått och hänga kvar i serien. Har ett försvarsspel som kan vara på en hög nivå och spelare med rutin som borde klara av att hänga kvar i denna serie. Dessutom kommer andra spelare ta större ansvar nu när bröderna Sparredal har lämnat. Har visat på försäsongen att man blir intressanta att följa och lär man sig spela bortahandboll så blir man ett mittenlag. 
 
Nyckelspelare: Niklas Johansson
 

9. HK Brukspôjkera 
Brukspöjkera kommer inte komma lägre än 9a. Detta då man har en enorm fördel av att ha hemmaplan så långt bort. Ett psykologiskt övertag som kommer generera många poäng.  En hög målsättning vittnar om att man tror på sitt lag och får man lite luft under vingarna kan det nog flyga in en och annan poäng till de starka värmlänningarna.
 
Nyckelspelare: Aleksandar Djukic
 
10. HP Skövde 90
Årets monsteruösa flopp kommer bli HP Skövde. Luften är slut och jag tror inte Järlström/Elf/Johansson kommer ta något större ansvar eller ens vara med baserat på att de klev ner i intensitet och speltid mer och mer under förra säsongen. Är de inte med tror jag de kan bli tråkigt sug på träningarna, vilket aldrig är bra i längden. Detta tipp förutsätter att man inte har glöden som räcker och inte har med en tillräckligt slagkraftig trupp. Alltså lite hypotetiskt, men det är ju så vi måste jobba inför säsongen. 
 
Nyckelspelare: Stefan Cronberg
 

11. Skara HK
Sist kommer Skara anlända. Jag har en känsla att det inte kommer att räcka till även om man gör en intressant satsning och sägs ha en fin träningsnivå. Här är laget jag kan ha mest fel om och de får gärna motbevisa mig, men ja anser att man inte lyckats locka de stora namnen man gärna vill se för att man skall kunna etablera sig på ett starkt sätt i div2. Man är något oprövade och kanske börjar starkt, men tror att den något tunna truppen får de svårt i längden.
 
Nyckelspelare: Anton Åhman

Kommentera

Publiceras ej