Kan det vara så simpelt? Att Robin Sparredal inte var med i kvalet? Självklart betydde det en hel del. Men jag tror att Borås kom in helt snett i årets division 2.
 
"Vad händer med Borås om man ramlar ner i div3?"
 
"Det är ju aldrig bra att ramla rätt igenom två divisioner. Men då får man ta den smällen. Det är som allting annat, det är inte så mycket att göra åt. Nu tror jag inte det inträffar då, men man vet aldrig."
 
Så lät det när Borås tränare Robert Sandberg gästade oss i podden inför säsongen. Inget ont om Robban, eller någon annan i ledarstaben, men jag tror att de fick in spelarna på fel spår redan från start. 
 
Vi tar det från början. I Maj när jag satte ut min första tabell placerade jag Borås på en 12e plats. Efter tappet av skyttekungen Anton Larsson, samt en hel del andra, så såg det inte speciellt bra ut får Borås. Mina tankar då gick på att detta lag kommer bli ett nytt Wasaiterna/Trollhättan. Från div1 direkt ner i div3. Och jag hade inte så fel ändå. 
 
Tillslut ändrade jag mig lite grann, de fick in lite nytt matrial och fick behålla den stora ledaren Niklas Johansson. Bröderna Sparredal stannade också kvar och jag satte Borås som nia i mitt tips inför seriestart. Mitt i prick. "Vi får väl se vad de blir av detta Borås. Kollar man spelare för spelare så tror jag inte dom är bättre än såhär. Däremot om de får till ett riktigt starkt kollektiv så kan de bli farliga". Så skrev jag om laget inför säsongen. Låter väl ganska rätt va? 
 
Sandberg gick ut i podden med att de ska tillbaka till div1 så snart som möjligt. Att en topp 3 placering var det dom siktade på. Med det orutinerade manskapet på div2 nivå så hade det kanske varit bättre att sikta lite lägre för att istället överraska och chocka motståndet? Ibland kan det vara bra att gå ut hårt för att få spelarna att tro att dom är bättre än vad dom egentligen är. Här tror jag dock det gav motsatt effekt. Det är svårt de där, men vad skall spelarna tro när de ständigt får läsa på hemsidan och i tidningen att de är bättre än vad tabellen visar? Tillslut så blir det en sanning för dom. Det är en oerhörd fara, och det var nog en av anledningarna till att det slutade såhär med Borås. Man trodde helt enkelt man var för bra för att kunna åka ur division 2. 
 
Om vi blickar tillbaka på säsongen så var den svajig. Mycket upp och ner. Oftast fantastiska på hemmaplan och riktigt usla på bortaplan. Visst kan det finnas lag som är otroligt starka på hemmaplan och lite sämre på bortaplan, men att det var sån stor skillnad på detta Borås... Bara där kunde man ana att allt inte var som det skulle. Att spelet gick genom Niklas Johansson och bröderna Sparredal blev rätt lättläst för de andra lagen och det hade behövts att fler klev fram. Johan Hellqvist gör en okej vår, men jag tror han fick lite extra yta pga lagen valde att lägga extra fokus på de tre andra. Med en eller två spelare till i den kallibern så hade inte Borås varit där de är idag. Samtidigt är det svårt. Var skall de hitta spelare ifrån? Göteborg? Alingsås? Det blir en lång pendelsträcka för att spela i div2.  
 
Vad händer nu med Borås? Ja vem fan vet. Förmodligen kommer några lägga av med handbollen. Får de behålla stommen så skall de defenitivt vara ett topplag i div3 kommande säsong. Antar att Borås hamnar i division 3 VSN? Isåfall ställs de med största sannolikhet mot lag som Guldkroken och Sörhaga. Kommer bli väldigt intressant att följa den striden om så skulle bli fallet. 
 
Tack för mig.