1. Kungälvs HK
Det känns som att hela Sverige vet att Kungälv är storfavoriter i årets div2. Med spelare som David Larsson, Rasmus Nilsson, Andreas Skoglund, Daniel Gustavsson och Christoffer Persson så lär det bli en relativt enkel seger i år. Allt annat vore en sjuk skräll. 
 
Nyckelspelare: David Larsson
 

2. Rosendals IK 
Var den stora överraskningen förra året och jag tror de kommer bli ännu bättre i år. Kullen blir ett år äldre, plus att A-lagstruppen känns bredare detta året än vad den gjorde förra. Tror en sån som Mårtensson kommer få svårt att ta plats i A-laget och därför spela mest här. Fruktad 9 meters uppställning med Mårtensson, Ahlstrand och Jöhnsson. 
 
Nyckelspelare: Martin Mårtensson 
 
3. IK Baltichov 
Tror att det blir en kamp mellan Backa och Baltichov om denna tredje platsen. Baltichov har visserligen tappat Josefsson, men de kan nog lösa detta ändå. Målvaktsparet Widlund/Andersson har sett riktigt bra ut under försäsongen och de kan bli tungan på vågan. 
 
 
Nyckelspelare: Anton Svensson
 

4. Backa HK
Man vet ju aldrig hur det blir med gubbar som Kurzwelly, Jyborn och Hertz. Men jag tror att alla 3 kommer vara redo nu när säsongen drar igång. Tror dock på en lite knackig start, ungefär på de sättet de startade förra året. Det tar nog ett tag för nyckelspelarna att komma in i det. 
 
 
Nyckelspelare: Peter Kurzwelly
 
5. HK Skövde 
Tycker att de var en överraskning förra året och nu kommer de väl ungefär ha samma lag. Att de kommer kunna använda Järlfors och Skog oavsett hur mycket de spelar i elitserien är bra. De har tre etablerade A-lagsmålvakter så jag antar att en av de kommer stå i div2. Även Victor Röxner lär få en del speltid här. 
 
Nyckelspelare: Jesper Järlfors 
 
6. IK Cyrus 
För mig en stor gåta. Har egentligen ingen koll på dom förutom att man har mött vissa enskilda spelare. Kom femma i den södra div2an förra året och som vi alla vet är den sämre än div2 västra. Men Cyrus känns som ett seriöst seniorlag och det kommer man rätt så långt på. Ganska mycket nya ansikten i laget så vi får se hur de får ihop laget. 
 
 
Nyckelspelare: Joacim Khilberg
 
7. HP Skövde 90 
Järlström, Johansson och Elf gör nog inte en match i år. Lägg därtill tappet av Järlfors. Men ändå så tror jag på detta HP Skövde lite grann. Får de ihop laget och får in Guldkroken gubbarna ordentligt i spelet så tror jag de kan komma betydligt högre än sjua. 
 
Nyckelspelare: Alexander Larsson
 
8. Fjärås HK 
Unga killar som återvänder till div2 efter ett år i div3. Ska bli intressant att se vad de kan uträtta i år. Marcus Holmen i kassen blir såklart viktig. Har ett ungt A-lag så det är lite svårt att sia om vilka som kommer vara tillgängliga därifrån. 
 
Nyckelspelare: Lukas Larsson 
 

9. Borås HK 84 
Har som sagt tappat en del spelare från förra året. Men å andra sidan fått in lite nya influenser i och med nytt tränarpar. Har gått starkt under försäsongen så vill egentligen tippa de högre. Men har svårt att se att de ska va bättre än HP Skövde, Fjärås och Cyrus över en hel serie. 
 
 
Nyckelspelare: Niklas Johansson
 
10. Skara HK
Trodde en del på dom före sommaruppehållet. Men nu när jag tänker efter så bör de inte klara sig undan en kvalplats neråt. Har inte rosat marknaden under försäsongen och de lär få de tufft. Trots bra värvningar av Henriksson, Åhman och Fröhlin. 
 
Nyckelspelare: Oscar Fröhlin

 
11. HK Brukspôjkera 
Nu när Guldkroken drog sig ur så talar allt för att Brukspôjkera kommer sist. Har ingen aning om vad de har för gubbar, men de kommer såklart få det tufft. Lär plocka en del poäng hemma men det håller ändå inte i längden. 
 
Nyckelspelare: Aleksandar Djukic
 
 

Kommentera

Publiceras ej