Då var vi äntligen igång. Fy fan va skönt. Efter allt jobbigt på försäsongen så drog äntligen det man tränar för igång. En match är alltid en match, så man kanske inte skall dra för stora växlar. Så som att Kungälv har kris i anfallsspelet, Baltichov inte fick sitt försvar att fungera och att Backa är ett sämre handbollslag än HP Skövde. Menmen, mer om själva matcherna och så kommer självklart i morgondagens podcast. Nu får ni dock säsongens första skytteliga samt det första omgångens lag. Utvisningsligan kommer dra igång efter sisådär 4-5 matcher då det hänt lite på den fronten. Såattteeee.... 
 
1. Joacim Kihlberg IKC 10 mål
2. Hampus Svensson IKB 9 mål
2. Jonas Johansson HKB 9 mål
2. Erik Göterling FHK 9 mål
5. Max Santos FHK 8 mål
6. Jesper Järlfors HKS 7 mål
6. Kevin Rosén FHK 7 mål
6. Johan Olausson IKB 7 mål
6. Viktor Ahlstrand RIK 7 mål
6. Viktor Bengtsson RIK 7 mål 
6. Fredrik Jyborn BHK 7 mål
6. Christoffer Larsson IKC 7 mål
13. Max Skog HKS 6 mål
13. Anton Svensson IKB 6 mål
13. Anton Ullman HKS 6 mål
13. Stefan Cronberg HPS 6 mål
 
Matcherna omgång 1.
 
HP Skövde 90- Backa HK 28-24
Kungälvs HK- Borås HK 84 22-15
IK Cyrus- Rosendals IK 23-28
Fjärås HK- IK Baltichov 33-33
HK Skövde- HK Brukspôjkera 28-27
 
Omgångens lag:
 
 
Målvakt: Johan Karlsson B84 
Överglänste div2s kanske bästa målvakt David Larsson och stog för flera högklassiga räddningar. Tyvärr så blir det svårt att vinna när laget gör 15 mål framåt... 
 
V6: Hampus Svensson IKB 
Gör en succeartad match i Martinez frånvaro. Nästan 100% i läget och duktig i defensiven. Snor platsen från Göterling som också gör en fin match. 
 
M6: Max Santos FHK
Gör det riktigt bra och jobbigt för försvaret i IKB. Skördar stora triumfer på "finsk" och är stor och stark inne på pivot. 
 
H6: Viktor Stenman IKB 
Gjorde en bra match och var 100%. 4 mål var nog mest bland h6orna denna omgång. Man märker att Hertz är skadad... 
 
9: Joacim Kihlberg IKC 
Kihlberg visar direkt vart skåpet skall stå. 10 mål och bra spel överlag. Blev ju dock förlust ändå för Kihlberg och co. och det kanske hade behövts att fler klev fram. 
 
9: Jonas Johansson HKB 
Att en Bruks gubbe kommer in i omgångens lag direkt trodde nog inte många. Men så blir det ju när man bombar in 9 baljor. Återstår att se om det var en engångsföreteelse eller om han kan behålla detta fina spel i kommande omgångar.
 
9: Jesper Järlfors HKS 
Gjorde kanske ingen jätte match med hans mått mätt. Men klev fram när det skulle avgöras och avgjorde med en straff med fyra sekunder kvar. 
 
Bubblare: Hayder Al-khafadji, Erik Göterling, Fredrik Jyborn, Christoffer Persson, Viktor Ahlstrand, Johan Olausson, Kevin Rosén. 
 

Kommentera

Publiceras ej